امیری | شهرآرانیوز - «میخواهم زنده بمانم» تازهترین سریال شبکه نمایش خانگی اولین تجربه شهرام شاهحسینی در شبکه نمایش خانگی محسوب میشود. شهرام شاهحسینی که پیش از این فیلمهایی از جمله «خانه دختر»، «زنها فرشتهاند» و سریال «پرستاران» را ساخته بود، اینبار با ساخت یک درام اجتماعی در شبکه خانگی حضور یافته است. نویسندگی این سریال برعهده پویا سعیدی و پوریا کاکاوند و تهیهکنندگی آن با محمد شایسته است. این سریال که پخش انحصاری آن در شبکه خانگی فیلیمو است، با نمایش فضای خاص دهه ۶۰ تاکنون توانسته است نظر مخاطبان را به خود جلب کند و خاطرات مخاطبان را با فیلم همراه کند.
قصه سریال «میخواهم زنده بمانم» چیست؟
قصه سریال «میخواهم زنده بمانم» حول یک رابطه عاشقانه میگردد. قسمت اول این سریال با رابطه میان «هما حقی» با بازی سحر دولتشاهی و نامزدش با بازی پدرام شریفی و جشن تولد پدر «هما» آغاز شد. مراسمی که با ورود پلیس، داستان تازهای را رقم زد و پای یک باند قاچاقچی مواد مخدر را به این داستان باز کرد.
همچنین ورود شخصیت پیچیدهای مانند امیر شایگان با بازی حامد بهداد به زندگی خانواده «حقی»، باعث شد سریال شروع خوب و درگیرکنندهای داشته باشد و بتواند یک ساعت مخاطب را نگه دارد.
یک سریال پر ستاره
حضور بازیگرانی از جمله حامد بهداد، سحر دولتشاهی، پدرام شریفی، علی شادمان، مهران احمدی، بابک کریمی، افسانه چهره آزاد، آناهیتا درگاهی و آزاده صمدی، «میخواهم زنده بمانم» را به سریالی پرستاره تبدیل کرده است. موضوعی که توجه مخاطبان را نیز به خود جلب کرده است. البته این موضوع خیلی هم جدید نیست و در برخی از سریالهای شبکه نمایش خانگی شاهد چنین حضور پررنگی از بازیگران بنام هستیم، اما تجربه پخش برخی از این سریالها در شبکه نماش خانگی از جمله «دل» نشان داده است که از بازیگران فقط برای ویترین کار استفاده شده است. حالا باید دید در این سریال ستارگان بیشتر قرار است نقشهای جدی بازی کنند یا اینکه بازهم ویترینی باشند برای فروش بیشتر و بهتر.
ایجاد فضای دهه شصتی برای جذب مخاطب؟
یکی از ویژگیهای مهم این سریال که باعث شد مخاطب را در قسمتهای ابتدایی این سریال راضی کند، ایجاد فضاهای دههشصتی است، بهویژه طراحی لباس بازیگران بهگونهای است که بسیاری از مخاطبان را با خاطراتشان در دهه همراه میکند و برای مخاطبان نسلهای بعدی نیز فضاهای جذابی ایجاد کرده است. باید دید ایجاد این فضای شلوغ و پر از شوخیها و جاذبههای دههشصتی دنیای بهتری برای این داستان است یا صرفا برای جذب مخاطب از این فضا استفاده شده است.
بیشتر بخوانید:
صدای اثرگذار همایون شجریان در تیتراژ پایانی
صدای همایون شجریان در تیتراژ پایانی سریال «میخواهم زنده بمانم»، از جذابترین بخشهای آن است که پایانی دلنشین را در انتهای هر قسمت برای مخاطب رقم میزند. همایون شجریان برای تیتراژ پایانی این سریال قطعه «آسمان ابری» را میخواند. این قطعه بر اساس اشعاری از حسین منزوی و غلامرضا طریقی ساخته شده است. آهنگساز و تنظیمکننده «آسمان ابری» غلامرضا صادقی است.
ترانه این قطعه با حالوهوای عاشقانه قصه و احتمالا فراقی که بعدها در داستان اتفاق خواهد افتاد، تناسب دارد. ترانه بسیار خوب سریال با صدای همایون شجریان بهگونهای است که حس غم جدایی را در ترانه جاری کرده است و این را بهدرستی به مخاطب منتقل میکند.
تیتراژ سریال میخواهم زنده بمانم با صدای همایون شجریان
نظر منتقدان درباره سریال «میخواهم زنده بمانم» چیست؟ | از صحنههای تصنعی تا نمونههای منسوخ
هنوز منتقدان جدی، درباره سریال «میخواهم زنده بمانم» نظری منتشر نکردهاند، اما تاکنون مطالب متنوعی در نقد این سریال در رسانهها و در فضای مجازی منتشر شده است. در یکی از سایتهای معرفی فیلم آمده است:
«فضای نوستالژیک فیلم بهعلت یادآوری برخی چیزها میتواند دوستداشتنی باشد که این حس نه بهدلیل این فیلم بهخصوص، بلکه بهعلت شیرینی نوستالژی است. با وجود این برخی صحنهها، دیالوگها و بازیها یادآور فیلمهایی است که نه درباره دهه۶۰ بلکه در دهه۶۰ ساخته شدهاند. این دست صحنهها بهشدت تصنعی و کلیشهای به نظر میرسد، زیرا تماشاگر بارها شاهد آنها بوده است. این کلیشهها برای فیلمی که در همان دهه ساخته شده باشد بد نیست، بلکه شاید برای زمان خود خلاقانه و جدید نیز باشد؛ اما برای فیلمی که در سال ۱۳۹۹ ساخته شده باشد، برای مخاطب میتواند باورناپذیر و ساختگی به چشم بیاید.»
در ادامه این مطلب آمده است:
«یکی از این نمونههای منسوخ وجود اکوی صدای بازیگران در صحنههای تأثیرگذار است. این کار میتواند به تماشاگر این حس را بدهد که کارگردان در بازنمایی صحنهای احساسی ناکام بوده و از این جهت به امکانات دیجیتالی دست برده که استفاده از آن سالهاست نامتداول است. این تلاش برای تأثیرگذاری، به عقیده من به شکلی معکوس عمل کرده است و شاید صحنهها در بخشی خندهدار بهنظر برسد.»
در مطلب دیگری که در اینباره در یکی از سایتهای معرفی فیلم منتشر شده، به تیتراژ پایانی فیلم اشاره شده است:
«انتخاب خواننده و ترانه سریال یکی دیگر از نقاط قوت «میخواهم زنده بمانم» است که بهدرستی انجام شده است، بنابراین احتمالا قطعه «آسمان ابری» یکی از تیتراژهای بهیادماندنی در نمایش خانگی خواهد شد. علاوه بر ترانه سریال، تیتراژ آن نیز از لحاظ بصری و گرافیکی با ترانه تناسب دارد.»
نظر مردم درباره سریال «میخواهم زنده بمانم» چیست؟ | امیدوارم پایان سریال آبکی نشود
یکی از مخاطبان اینستاگرام درباره خوبیهای این سریال نوشته است:
«چقدر دوست دارم که سریال از همان ثانیه اول شروع میشود و بخشهایی مثل آنچه گذشت و تیتراژ بسیار طولانی ندارد. تیتراژ با صدای همایون شجریان هم عالی است.»
برخی مخاطبان هم که با دیدن قسمت اول و دوم سریال شگفتزده شدهاند، درباره تعداد قسمتهای سریال نوشتهاند: «۱۵ قسمت خیلی کم است، امیدوارم بیشتر از این باشد.»
در میان نظرهای مخاطبان، نقد برخی بازیها هم به چشم میخورد. کاربری نوشته است:
«هنرپیشه نقش کاوه اصلا مناسب نیست، بیشتر بهش میخورد هفدههجده ساله باشد و آنجایی که حرفهای عاشقانه میزند حالم بد میشود. غیرواقعی بود.»
کاربران دیگری هم به طراحی لباس بازیگران نقد داشتند، برای مثال کاربری نوشته است:
«بهنظرم استایل خانم درگاهی خیلی امروزی است و به فضای دهه ۶۰ نمیخورد.»
یکی از کاربران هم اظهار امیدواری کرده است پایان این سریال مثل سریالهای صداوسیما آبکی از آب درنیاید.
کاربر دیگری هم معتقد است فیلمنامه ضعفهای اساسی دارد:
«فیلمنامه بیدروپیکر و ریتمش آشفته است. موقعیت زمانی آن نامشخص و ناهماهنگ است. اگر قبل از انقلاب است که پاسدار چه میکند، اگر بعد از انقلاب است آهنگهای کافهای، کروات و لباسهای خانمها چه میگویند.»
در این میان، نظرهای کاربران توئیتر نیز درباره «سریال میخواهم زنده بمانم» جالب است. یکی از کاربران توئیتر نوشته است:
«آن حس حقارتی که در دهه ۶۰ بهش عادت کرده بودیم و حق هر کسی میدانستیم که بهدلیل قدمزدن، عشقورزی و هر چیزی که حق طبیعیمان بود، زیر سؤالمان ببرد، دوباره برایم یادآوری شد.»
کاربر دیگری بیان کرده است:
«سکانس افتتاحیه را ببینید. بعد از حدود ۳۰ سال واقعا خندهدار، مسخره و دردناک است که انرژی، توان و بودجه مملکت صرف چه کارهایی میشده و چه تأثیری داشته است.»
در میان نظر کاربران، تعداد زیادی از نظرها به بازی حامد بهداد در نقش امیر شایگان برمیگردد. کاربری گفته است:
«مجموعه بازیها تا الان خوب بوده است. نقش امیر شایگان میتواند یکی از نقشهای ماندگار باشد. حامد بهداد برای این نقش بهترین است.»
کابران بسیاری هم با نوشتن جمله «بازی حامد بهداد عالی است»، «حامد بهداد بینظیر است» و... از بازی این بازیگر مشهدی تعریف کردهاند.